close

Hae sivustolta:

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Vastuullista arvonluontia

Ahlström Capital on perheomisteinen sijoitusyhtiö, joka sijoittaa teollisiin yrityksiin, kiinteistöihin ja metsiin. Kehitämme sijoituksiamme vastuullisesti ja pitkäjänteisesti.

Ahlström Capitalissa yhdistyvät teollisuusyrityksen, sijoitusyhtiön ja perheomisteisen yhtiön parhaat puolet. Sijoitamme varoja, joita Ahlströmin suku on hankkinut yli 170 vuoden ajan. Yhtenä Suomen suurimmista sijoitusyhtiöistä meillä on merkittävät taloudelliset resurssit. Missionamme on luoda parempi maailma tuleville sukupolville kestävän arvonluonnin avulla. Ahlströmin suvun arvot – vastuullisuus ja kunnianhimo – ohjaavat kaikkea toimintaamme. Meillä on pitkä historia, ja haluamme pitää perinteitämme arvossa samalla, kun kasvatamme yhtiön arvoa tulevia sukupolvia varten.

Tapamme tehdä työtä

Kehitämme yrityksistä alansa johtajia. Omistajuutensa aikana Ahlström Capital tukee portfolioyhtiöidensä kehitystä pääasiassa hallitustyöskentelyn ja johdon tukemisen kautta. Olemme aktiivinen omistaja, joka ajattelee strategisesti pitkällä aikavälillä, ja työtämme ohjaavat kohdekohtaiset arvonluontisuunnitelmat. Vastuullisena sijoitusyhtiönä haluamme edistää ympäristövastuun, sosiaalisen vastuun ja hyvän hallintotavan (ESG) vaikutuksia ja suorituskykyä sijoituksissamme. Fuusiot ja yrityskaupat sekä merkittävät sijoitukset liiketoimintaprofiilin parantamiseksi ovat myös olennainen osa työtapaamme.

Yksi tärkeimmistä vahvuuksistamme on AC-verkostomme, joka koostuu yhtiön omistajista sekä Ahlström Capitalin ja portfolioyhtiöiden hallituksista ja johdosta.

Sijoitusprosessin aikana analysoimme aina kohdeyrityksen kattavasti. On erittäin tärkeää ymmärtää yrityksen markkinat, kilpailukyky sekä johtajuus ja organisaatio, kuten myös historiallinen suorituskyky kilpailijoihin nähden, nykyinen kehitys ja arvon maksimoinnin mahdolliset rajat.

Teollisuussijoitukset

Uusia teollisuussijoituskohteita etsiessämme pyrimme johtavaksi sijoittajaksi vahvoissa pohjoismaisissa teollisuusyrityksissä. Haemme perustaltaan hyviä yrityksiä, jotka keskittyvät kestävää kehitystä edistäviin ratkaisuihin. Luonnollisesti sijoitamme sellaisiin teollisuusyrityksiin, joista meillä on eniten kokemusta, eli esimerkiksi kuitupohjaisiin ratkaisuihin ja teollisuustekniikkaan.

Yksittäiseen portfolioyhtiöön sijoitamme tyypillisesti 50–150 miljoonaa euroa. Portfolioomme kuuluu sekä listattuja että listaamattomia yrityksiä.

Sijoitukset kiinteistöihin ja metsiin

Kiinteistöissä keskitymme laadukkaisiin kohteisiin kasvavilla suurkaupunkialueilla. Etsimme toimisto-, teollisuus-, logistiikka- ja asuinkiinteistöjä pääkaupunkiseudulla, Turussa, Tampereella ja mahdollisesti muissa kasvavissa kaupungeissa. Pyrimme löytämään hyviä vuokralaisia, joiden kanssa voimme solmia pitkäaikaisia vuokrasopimuksia.

Luomme arvoa aktiivisella omistajuudella ja käytämme kykyämme toteuttaa kiinteistöjen kehitys- ja muuntohankkeita. Haemme arvoltaan 10–75 miljoonan euron arvoisia kohteita.

Meillä on 34 000 hehtaaria metsää, joten olemme yksi Suomen suurimmista yksityisistä metsänomistajista. Metsämme sijaitsevat pääosin Satakunnassa Länsi-Suomessa sekä Keski- ja Itä-Suomessa. Kestävä metsänhoito on olennainen osa metsäliiketoimintaamme, ja kaikki metsämme ovat PEFC-sertifioituja.

Omistamme myös kulttuurisesti ja historiallisesti arvokkaan Noormarkun ruukkialueen ja kehitämme sitä. Kiinteistö- ja metsäsijoituksiamme hoitaa kokonaan omistamamme tytäryhtiö A. Ahlström Kiinteistöt Oy.