close

Hae sivustolta:

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Vuosi 2022

Tunnusluvut 2022

Osakkeen ulkoinen käypä arvo (EFV) ja osakekohtainen osinko, EUR

Taseen loppusumma, milj. EUR ja nettovelkaantumisaste, EFV-oikaistu

Liikevaihto ja vertailukelpoinen liikevoitto, milj. EUR

Tilikauden tulos, milj. EUR

Toimitusjohtajan katsaus: Uusia sijoituksia Metsä & kuitu -segmenttiin

Jatkoimme vuonna 2022 portfoliomme kestävää kehittämistä ja keskityimme voimakkaasti Metsä & kuitu -segmenttiin. Ostimme Munksjön ja teimme strategisen investoinnin Bast Fibre Technologiesiin. Enicsin yhdistyminen GPV:n kanssa loi kilpailukykyisen eurooppalaisen elektroniikkajätin. Kiinteistöportfoliossamme ilmoitimme uudesta kiinteistökehityshankkeesta Helsingin Kumpulassa.

Lue lisää

Teollisuusportfoliomme keskeiset tapahtumat

Vuonna 2022 lisäsimme panostustamme Metsä & kuitu -fokusalueeseemme Munksjö- ja Bast Fibre Technologies investointien myötä. Kahden vahvan, eurooppalaisen elektroniikan sopimusvalmistajan, Enicsin ja tanskalaisen perheyhtiön GPV:n yhdistyminen loi entistä kilpailukykyisemmän uuden yrityksen.

Lue lisää

Portfolioyhtiöidemme vuosi 2022

Ahlström Invest – Ahlstrom-omistuksen ja sijoitusportfolion hallinnointia

Lue lisää

M&J – Vaikuttava ensimmäinen vuosi itsenäisenä yhtiönä

Lue lisää

Detection Technology – Positiivinen päätös poikkeukselliselle vuodelle

Lue lisää

Glaston – Vahva kysyntä paransi kannattavuutta

Lue lisää

Suominen – Vastuullisuus strategian ytimessä

Lue lisää

Kiinteistöt – Sijoituksia laadukkaisiin ja vastuullisiin kiinteistöihin

Lue lisää

Metsä – Vastuullinen metsänhoito toiminnan perustana

Lue lisää

Sijoitamme kestävään tulevaisuuteen

Vastuullisuus on pitkäaikaisen arvonluonnin edellytys, ja tuemme myös jatkossa portfolioyhtiöitämme niiden ESG-kehityksessä. Käymme kevään mittaan kaikkien portfolioyhtiöiden kanssa keskusteluja ESG-indikaattoreista ja pitkän aikavälin tavoitetasoista.

Ahlström Collective Impact (ACI) investoi 770 000 euroa UNICEFin maailmanlaajuiseen koulutusohjelmaan vuonna 2022. Lisäksi ACI:hin kuuluvat yritykset, työntekijät, säätiöt ja osakkeenomistajat ovat keränneet lähes 300 000 euroa Ukrainan lasten hyväksi. Ahlström Invest, Detection Technology, M&J Recycling ja Avain Yhtiöt liittyivät hankkeeseen vuonna 2022, ja ACI-yhteistyössä ovat nyt mukana kaikki portfolioyhtiömme sekä aiemmin omistamamme Destia. Arviomme mukaan kokonaisinvestoinnit ACI:iin pysyvät vuonna 2023 edellisvuotisella tasolla, sillä ehdotamme yhtiökokoukselle, että A. Ahlström Oy lahjoittaisi tänä vuonna 200 000 euroa ACI:lle portfolioyhtiöiden, Ahlströmin säätiöiden ja perheen yksittäisten jäsenten lahjoitusten lisäksi. 

Taloudellinen asemamme on vakaa, vaikka maailman geopoliittisen ja taloudellisen ympäristön odotetaan pysyvän haastavana myös vuonna 2023. Kulutuskysyntä on lyhyellä tähtäimellä normaalia heikompaa erityisesti osassa Metsä & kuitu -liiketoimintojamme.

Lue vuosikertomus 2022 täällä.

Lue edellisvuoden vuosikertomus täällä.